Deep down inside dankzij het Corona Virus

Naast de berichten rondom besmettingen en doden zijn er nu ook de berichten over de financiële crisis, die de nieuwspagina’s domineren. Onze zorgen over gezondheid en inkomen zijn groot. Ze maken bewust maar eenmaal aanwezig leiden ze ook tot angst. Voor je het weet zit je in een negatieve spiraal van gedachtes die je niet helpen om te dealen met de situatie waarin je bent beland.

Tijdens mijn jarenlange HR-carrière mocht ik mensen begeleiden naar werk vanuit werkeloosheid, reorganisatie en gedurende een faillissementsperiode. Maar ook mensen die vanuit een innerlijke wens op zoek gingen naar werk dat bij hun paste, waar ze echt blij van werden! Het verschil tussen beide is intrinsieke motivatie: gedwongen op zoek naar iets anders vs. vanuit je eigen behoefte, wensen, passie.

Als geen ander realiseer ik me de grote mate van onzekerheid; over je gezondheid of die van je dierbaren, maar ook over het leven na Corona; je werk. Blijft je baan bestaan? Hoe is dat voor jou? Hoe gek ben je op je werk? Wat heb jij je werk en je werkgever te bieden?

Als geen ander weet ik hoe lastig het is als je zelf niet aan het roer staat van je eigen schip. Als er keuzes voor jou gemaakt worden. Wat onzekerheid met je kan doen. Maar: er is altijd een kiertje met mogelijkheden. En je kunt zelf kiezen wanneer je welke kans gaat pakken.

Graag wil ik je uitnodigen om het proces van binnen blijven zo letterlijk mogelijk te vertalen naar je lijf; ga eens naar binnen! Ga deep down inside eens voelen wat deze situatie met je doet, wat het  je brengt, en wat je graag anders zou willen.

Blijf gezond, pas goed op jezelf!