Dat ik boventallig verklaard werd als HR-adviseur was voor mij een deur die dicht ging. Het raampje dat daardoor op een kier ging was de mogelijkheid om me verder te specialiseren in datgene wat ik al zo lang van nature deed, maar waarvoor ik nog niet over formele diploma’s beschikte. Ik ben mezelf gaan bekwamen in het coachvak, door een opleiding te volgen tot professioneel coach. Ik ging aan de slag met oefencliënten, en al snel had ik meerdere coachtrajecten lopen, waarbij ik alle methodes en technieken uit de theorie kon beproeven. En met succes! Er kwamen mooie veranderingsprocessen op gang, coachdoelen werden gesteld en… behaald. Dankbaarheid aan mijn adres was vooral ook trots zijn op zichzelf!

Van de inzichten die ik kreeg door me te ontwikkelen als coach en door zelf gecoacht te worden, heb ik nog elke dag profijt! Niet alleen in mijn vak, maar ook als persoon ben ik enorm gegroeid. Het loslaten van mijn oude (vertrouwde) vakgebied ging een stuk makkelijker nu ik weer voelde hoe het was om in mijn kracht te staan, om in kansen en mogelijkheden te denken. Dat ik zelf de regie kon pakken was voor mij een enorme eye-opener. De geleerde lessen uit deze periode heb ik als erg waardevol ervaren en maken dat ik veel, zo niet alles herken waar mijn cliënten tegenaan lopen.

Na de opleiding tot professioneel coach, ben ik trainingen gaan volgen op gebied van loopbaancoaching, burn-out preventie en coaching bij verlies en rouw, om zo ook vanuit theoretische kennis de persoon achter de ‘werknemer’ te kunnen begeleiden.

Want nu ik zelf ontdekt heb wat mij met terugwerkende kracht had kunnen helpen om eerder besluiten te nemen, knopen door te hakken en stappen te zetten, weet ik welke betekenis ik kan geven aan jou. Want ik gun jou zoveel meer! Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Meer weten over April Coaching, klik hier!