Verlies van werk en het rouwproces dat daarop volgt

Gedwongen mobiliteit; een deur die dicht gaat of eindelijk aanleiding om een nieuwe stap te gaan zetten?

Als je te horen krijgt dat je ontslagen wordt, kan het niet anders dan dat daar emoties bij komen kijken. Deze kunnen variëren van boosheid en verdriet tot misschien wel blijdschap en opluchting. Vaak komt daarna de onvermijdelijke vraag: wat nu? Zeker wanneer het niet jouw keuze was om uit elkaar te gaan, kan zo’n mededeling rauw op je dak vallen. Niet iedereen is dan in staat om snel te schakelen en dezelfde avond nog internet af te struinen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Heel gebruikelijk is het dat je tijd nodig hebt om te verwerken, om afstand te nemen en om betekenis te geven aan het feit dat je zonder werk komt, en welke gevolgen dat met zich meebrengt.

Je doet er goed aan eerst te bezinnen, voordat je aan je volgende stap gaat beginnen. Om verandering in te zetten, moet je zelf in beweging komen.

Met mijn bovenmatige interesse in hetgeen mensen blokkeert, beweegt en motiveert help ik je tot de juiste inzichten te komen en de stappen naar verandering te maken. Dit kan betekenen dat we eerst naar -2 gaan om vervolgens met de lift omhoog te gaan.

Tijdens het coachtraject put ik uit mijn opgedane kennis en werkervaring uit het HR-vakgebied, mijn ervaring als professioneel coach en counselor in opleiding, mijn sterk analytisch vermogen en uiteraard uit mijn eigen levenservaringen en levenslessen!