Loslaten is het toverwoord!

Ik geef me over! Ik ben er klaar mee. Loslaten, dat ga ik doen. LOS LATEN!

Al mijn goede voornemens, planningen, afspraken en schema’s ten spijt, het is ijdele hoop gebleken. Hoe vaak ik al, tijdens deze lock down, mijn sporttenue onverrichter zaken heb uitgetrokken… ik ben de tel kwijt. De keren dat ik mijn laptop heb opengeslagen, en binnen vijf minuten ook weer dicht, ik schat een stuk of 100. Het aantal keer dat ik datgene waar ik mee bezig was moest onderbreken; over de 1000. For sure! En hoe vaak ik ook tot tien tel; het helpt geen ene moer. Allesoverstijgend: de keren dat ik ‘mama’ hoor. Zelfs als ik op de wc zit. Uitgestelde aandacht? Dat lukt alleen tijdens mijn online coachgesprekken, als ik hoog en droog aan mijn bureau op zolder zit.

Hoe kan dit anders? Ik weet het! Ik heb het zojuist bedacht. Ik ga loslaten. Alle doelen, alle eisen die ik mezelf stel; loslaten! Alles wat moet gooi ik overboord. Ik wil niet meer moeten. Ik ga ONTmoeten. Ik ga mezelf ontmoeten en nog meer accepteren dat dit nu de situatie is. Ik ga datgene doen wat nu goed voelt, en dat ik bovenal mama zijn. En dat houdt in: juf, facilitator, hoofd catering, huishouden, boodschappen en zorgen dat het gezellig is. Dat is mijn missie tijdens Corona. Met dit voornemen ontstaat rust. Nu al! En daardoor ruimte. Ruimte die ik pakken kan. Of niet. 

En nee, ik ga niet pamperen. En al helemaal niet goedvinden dat er dan maar weer een schermpje gepakt wordt. Ik wil alleen nog maar bezig zijn met de positieve effecten van de lock down op ons gezin. En: de kinderen aandacht geven, want die hebben ze heel hard nodig. 

Dit herbesluit op eerder bedachte aanpak is geen zwaktebod. Door deze nieuwe aanvliegroute te kiezen, pak ik juist de regie. Ik kies zelf wat ik aandacht geef en zo anticipeer ik op de situatie die is ontstaan.

Vanavond, aan het eind van deze dag kijk ik niet meer naar wat ik had willen doen, maar niet aan toegekomen ben. Nee, ik kijk naar alles wat ik WEL gedaan heb. Zeker weten dat ik dan een goed gevoel over hou aan de dag! 

Is loslaten een dingetje voor jou? Wil je dat ik eens met je meekijk naar hoe jij weer regie kunt pakken? Bel, mail of app me gerust!

Daniëlla