Volg jij je passie?

“Je moet doen wat je gelukkig maakt, want dat is ieders levensmotto tegenwoordig”, sprak ze vanavond in het NOS journaal. ‘Ze’: een jongedame van 21, samen met haar zus eigenaar van een popcornbedrijf, een paar jaar geleden opgestart vanuit de keuken thuis. Hun doel: er een internationaal miljoenenbedrijf van te maken! Mooi hoe zeker de jongere generatie zo goed weet wat ze wil. Maar ook tegenstrijdig aan al die 40- en 50plussers die in hun hoofd al met pensioen zijn. Het werk op de automatische piloot doen, en de voordelen van blijven waar je bent groter maken dan het gegeven dat ze diep in hun hart liever iets anders zouden willen.

Wist jij dat het niet volgen van je passie aanleiding kan zijn voor burn-out klachten? Als je niet doet wat je heel graag zou willen doen, doe je niet wat je gelukkig maakt, zoals de dame uit het journaal. Ook als je minder werkt dan dat je zou willen of weinig uitdaging uit je werk haalt loop je risico op een burn-out. 

Zelf heb ik besloten mijn passie te gaan volgen toen ik bemerkte dat van alle HR-taken het begeleiden van medewerkers naar een nieuwe baan of functie als gevolg van een reorganisatie mij de meeste voldoening en uitdaging bracht. Ik ben een opleiding gaan volgen tot professioneel coach, gevolgd door trainingen op gebied van loopbaancoaching, burn-out preventie en verlies & rouw. Momenteel volg ik een opleiding tot senior coach/counsellor. Counselling is een effectieve methode om ziekteverzuim, motivatieproblemen of andere arbeidsgerelateerde problemen op te lossen. Elke lesdag weer kom ik met zoveel meer enthousiasme thuis, omdat ik weer nieuwe inzichten heb gekregen die ik kan toepassen in mijn coachpraktijk. 

Volg jij je passie? Wil jij ook doen wat je gelukkig maakt? Kijk dan eens op thehappyatwork agency, of neem contact met mij op. Graag verken ik met jou de mogelijkheden in een vrijblijvend kennismakingsgesprek!